Založ si blog

Zatmenie pred našimi očami…

Začnem príbehom svojho syna,ktorý si z ušetrených peňazí/z brigády po skončení školy/kúpil k 21.narod. malý motocykel Stelu.Bola to kúpa „pod rukou“,zaplatil za ňu 150 €,je staršia a bez technického preukazu.Chcel sa s ňou“babrať“-umýval si ju,prečisťoval súčiastky,všetko si o nej prezeral na internete a chcel ju mať“skoro dokonalú“.Má k tejto „pipľavej“práci vzťah a teraz aj čas,lebo je nezamestnaný.Prešlo niečo vyše mesiaca,ako ju vlastnil a zobral ju ku kamarátovi,ktorý mu mal niečo poradiť a opraviť.Ten býva na vedľajšej ulici,tak domov ju chcel vyskúšať,ako sa im to podarilo opraviť.Do našej,taktiež vedľajšej uluce,prešiel na Stele naprieč hlavnou cestou.A tu-čo čert chcel-neďaleko na hlavnej ceste stálo auto a začalo ho nasledovať.Zastavili ho skoro pred naším domom a z neoznačeného auta vystúpili dvaja policajti-mali policajné vesty/tak povedal syn/.Urobili dopravnú kontrolu aj mu dali fúkať na zisťovanie alkoholu v dychu.Syn ešte nemá vodičský preukaz,motocykel je bez TP a v dychu alkohol nemal.Pýtali od neho 60 €,ktoré pri sebe nemal a zo šoku si nešiel vypýtať domov.Zapísali si jeho osobné údaje,ktoré im nadiktoval a ,že ho predvolajú na políciu v okresnom meste.Doma sa vyplašený zdôveril,čo sa mu stalo.Povedali sme mu,že peniaze by sme mu dali a teraz má ponaučenie,že na tomto motocykli môže jazdiť len doma /dvor a záhradu máme dostatočne veľké/.Odvtedy to aj dodržiava.Predvolanie mu prišlo v dec.2010 a bolo na 4.1.2011.Celé sviatky bol v napätí,pretože tam má ísť.

Práve v tento deň bolo čiastočné zatmenie Slnka.Mal predvolanie na 9:30hod.do okresného mesta vzdialeného vyše 40km.Išli sme s ním aj my rodičia,pretože sa tam nevie orientovať-nechodí ta často.Prišli sme presne načas a chcel,aby som išla s ním do kancelárie.Dal policajtovi OP,ten mal pripravené spisy na tento deň a hovorí:“Urobili ste dopravný priestupok a bolo vám odobraté vodičské oprávnenie.“Syn:“Ja nemám vodičský preukaz…“Policajt zrozpačiteľ a začal hľadať niekde bokom…trochu mu to trvalo/akoby bol prekvapený,že sa syn dostavil-mala som ten dojem/.ďalej si urobil všetku prácu,čo bolo treba spísať,tak ako som aj tu popísala.Všetko syn dosvedčil,aj že si je vedomý previnenia/stalo sa to 1x/a v budúcnosti sa priestupku vyvaruje.Čakali sme,že zaplatíme 60-100 €, asi nebude môcť určitý čas si robiť vodičský preukaz a bude mať ponaučenie.Policajt povedal,že syn dostane najnižšiu sadzbu pokuty.za dva priestupky-nemá vodičské oprávnenie a viedol  motorové vozidlo bez TP.Vypísal dva šeky,ktoré má uhradiť do 15 dní a keď sa nechce odvolať/vraj nám to nepomôže/nepošlú mu zápisnicu o priestupkovom konaní.A dostal prvý šek-uhradiť 300 € pokutu,druhý šek-uhradiť 16 € poplatok za konanie a 14 mes,má zákaz robiť vod.preukaz.

A – zatmelo sa nám pred očami…

Syn je t.č.nezamestnaný,aj my rodičia.Žijeme z môjho 50% invalid.dôchodku/141 €/ a z mojej podpoty v nezamestnanosti/na ktorú mám nárok do marca 2011/,manžel aj syn sme spolu posudzovaní a nemajú už nárok na sociálnu podporu.

Mám otázky:

-prečo,ak nemám peniaze na blokovú pokutu,mi nevypíšu šek?…má každý takú hotovosť u seba?…

-prečo policajti dôrazne neupozornia,že po predvolaní musím zaplatiť najmenej 300 €,keď neuhradím blokovú pokutu na mieste?…

-prečonemal policajt spis na stole,ako ostatné,ale niekde bokom a bol z toho zozpačitý?…čo čakal?…

-prečo nedávajú fotokópiu priestupkového konania,keď podpíšem,že sa nechcem odvolať?…

A -bolo nám vysvetlené:

1.Ak vás zastaví dopr.polícia a urobili ste akýkoľvek dopravný priestupok,dá vám blokovú pokutu 60-750 €,ktoré musíte vyplatiť na mieste,inak vás predvolajú na priestupk.konanie.

2.Na priestupkovom konaní dostanete pokutu 300-100 €,16 € poplatok za konanie a rôzne zákazy.

3.Keď na to z akýchkoľvek dôvodov nemáte,môžete požiadať o splátky.

4.Keď neuhradíte pokutu,bude na vás podané „Začatie exekučného konania“/zhabú vám majetok/.

Pani premierka Radičová!

Prezentujete sa ako ľudská politička,prosím,prečítajte si môj článok.

„Výhody socializmu si ponechali politici a nevýhody kapitalizmu dali ľudu…v tejto našej malebnej krajinke.“-to je môj názor.

…a mladí Slováci pozorujú a rozmýšľajú…a ja sa odvolávam…asi na lampárni.

ikaova@gmail.com

Pán premiér Fico! – sklamala som sa !

08.03.2014

Prezentujete sa – Smer-ako strana so sociálnym cítením – ale skutkami nie ! Boli sme predvolaní na oboznámenie sa a podpísať : Poučenie v súvislosti s aplikáciou § 10 zákona č. 417 o pomoci v hmotnej núdzi. Zákon nám nariaďuje – bod č.3- dostaviť sa na výkon prác… Ja aj manžel máme odpracovaných nad 30 rokov(medzitým sme aj samostatne [...]

Jar. ..

05.03.2014

– začiatok-preberanie sa k životu,znovuzrodenie…-detstvo. Zvyknem si čítať rôzne články na internete…a zaujal ma jeden – o tom, – keď nám chýba pocit šťastia… Mne tento pocit chýba hlavne na jar,práve vtedy… Hovorí sa príslovie:“Marec poberaj sa starec.“ – je to v tom,že starí ľudia,alebo [...]

To sme sa vyznamenali. ..

03.08.2013

Matica slovenská dnes udelí vyznamenanie za pokojné rozdelenie Československa bývalému prezidentovi Česka – Václavovi Klausovi. Nepochopiteľné a nezrozumiteľné… Za našu svojprávnosť sa zaslúžili iní… Dalo by sa písať veľa o rozdelení…dá sa prezentovať veľa pohľadov na to… dá sa o tom veľa diskutovať. Nebudem – budúcnosť [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

ikaova

Blogovanie - život - je poznávanie seba samým, seba inými a iných sebou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 264028x
Priemerná čítanosť článkov: 3260x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy