Založ si blog

Horčičné semienko /vzťahy 1/

…tak…nedeľne…

Prevzaté:

OSHO      Horčičné semienko./vzťahy-1/

Medziľudské vzťahy sa veľmi zmenili-a ide o zmenu k horšiemu.Hlbšie vzťahy sa vo všetkých dimenziách vytratily.Manželstvo je niečo hlbšieho.Je to hlboké odovzdanie,a ak sa neodovzdáte,tak zostanete povrchní.Ak sa neodovzdáte,nikdy sa neodhodláte k skoku.Budete môcť plávať na povrchu,avšak hlbín nedosiahnete.
Ponoriť sa do hlbín je pochopiteľne nebezpečné.Čím hlbšie budete prenikať,tým budete musieť byť bdelejší,pretože každú chvíľu vám bude hroziť smrť.A následkom strachu z hlbín,sa všetky vaše vzťahy stali povrchnými-sú plytké a nevyzreté.
Láska vyžaduje hlboké korene.Sexualita je na povrchu možná,je však len zvieracia a biologická.Môže byť nádherná,ak je súčasťou hlbšej lásky,ak však nie je tomu tak,je to tá najohavnejšia vec.
A tak je tomu teraz vo všetkých vzťahoch.
Vzťah,aký má majster so svojimi žiakmi,sa už úplne vytratil.Alebo bol nahradený dočista opačným-vzťahom medzi psychiatrom a pacientom.
Slovo zdravie má svoj zmysel,znamená celistvosť,znamená svätosť,znamená hlboké liečenie vnútri seba samého.Potrebujete dať sa do poriadku a psychiater vám teda pomáha prispôsobiť sa.Ale prispôsobiť sa komu?Tomuto svetu,tejto spoločnosti,…
Pretože celá spoločnosť tvrdí,že  tento človek ochorel.A psychiatri stoja na tej strane,aby mu pomohli vrátiť sa späť,späť do davu.
Psychiater nemôže byť majstrom,pretože on sám nie je celistvý.
Taký Freud sa zakaždým,keď sa pred ním niekto zmienil o smrti,začal klepať hrôzou. Inokedy zase Juhg hovoril o smrti a mŕtvolách a Freud sa znenazdania roztriasol a omdlel,upadol do bezvedomia.Keď mal Freud takýto strach zo smrti,tak čo ešte jeho žiaci?!
Prečo by mala smrť desiť?Čo vaša filozofia?Veľké filozofie sa zrútili a rozpadli.Kde je Aristotelova a Platónova a Sokratova škola?Z tých najväčších systémov nakoniec zostane len prach.Všetky myšlienky sa nakoniec ukážu byť nanič,pretože ich stvoril len človek.Len v“nemyslení“dokážete skutočne poznať Boha.Myšlienkami k poznaniu večnosti nedôjdete,pretože myšlienka je obmedzená časom.Žiadna filozofia,žiadny myšlienkový systém nie je večný.O tento strach tu išlo.
Psychiatrov je asi treba,pretože ľudia sú nemocní a narušení,avšak psychiater nie je majster a pacient nie je žiak.
Ja nie som psychiater.Prichádzajú za mnou ľudia a sťažujú sa:“Trpím pocitom úzkosti,neurózou,týmto a tamtým.“Ja im hovorím:“To je v poriadku-pozrite,ja nechcem liečiť vašu úzkosť,ja chcem liečiť vás.Ja sa skrátka a proste nezaoberám vašimi chorobami,ale vami.“
Raz si uvedomíte,kto ste,a všetky choroby zmiznú.V podstate existujú len preto,že sme sa skrývali pred sebapoznávaním,vyhýbali ste sa sami sebe;vyhýbali ste sa tomu najpodstatnejšiemu,nechceli ste sa na seba pozrieť.Prečo nechcete uzrieť sami seba?
Prečo sa toľko bojíte?…Pretože sa niekde v minulosti niečo pokazilo.Dieťa sa narodí a nie je prijímané také,aké je.Spoločnosť aj jeho rodičia nemôžu prijať mnoho z jeho vlastností,musí ich teda poprieť a potlačiť;len niektoré z nich sú prijímané a uznávané.Takže dieťa to musí vyriešiť.Musí poprieť veľa súčastí svojej bytosti,ktoré nemôže dať najavo.Musí ich popierať do tej miery,že si ich samé prestane uvedomovať.
A to je práve tá represia,na ktorej je založená celá spoločnosť.

Pán premiér Fico! – sklamala som sa !

08.03.2014

Prezentujete sa – Smer-ako strana so sociálnym cítením – ale skutkami nie ! Boli sme predvolaní na oboznámenie sa a podpísať : Poučenie v súvislosti s aplikáciou § 10 zákona č. 417 o pomoci v hmotnej núdzi. Zákon nám nariaďuje – bod č.3- dostaviť sa na výkon prác… Ja aj manžel máme odpracovaných nad 30 rokov(medzitým sme aj samostatne [...]

Jar. ..

05.03.2014

– začiatok-preberanie sa k životu,znovuzrodenie…-detstvo. Zvyknem si čítať rôzne články na internete…a zaujal ma jeden – o tom, – keď nám chýba pocit šťastia… Mne tento pocit chýba hlavne na jar,práve vtedy… Hovorí sa príslovie:“Marec poberaj sa starec.“ – je to v tom,že starí ľudia,alebo [...]

To sme sa vyznamenali. ..

03.08.2013

Matica slovenská dnes udelí vyznamenanie za pokojné rozdelenie Československa bývalému prezidentovi Česka – Václavovi Klausovi. Nepochopiteľné a nezrozumiteľné… Za našu svojprávnosť sa zaslúžili iní… Dalo by sa písať veľa o rozdelení…dá sa prezentovať veľa pohľadov na to… dá sa o tom veľa diskutovať. Nebudem – budúcnosť [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

ikaova

Blogovanie - život - je poznávanie seba samým, seba inými a iných sebou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 263652x
Priemerná čítanosť článkov: 3255x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy