Založ si blog

O vládach a politike…

O vládach a politike…na zamyslenie.

Prevzaté:
Neale Donald Walsch – Rozhovory s Bohom II.

Všetky vlády si uvedomujú,že by ich ľudia nepodporovali,keby vedeli skutočné dôvody väčšiny zahranično politických rozhodnutí.Len veľmi málo vlád úmyselne neklame svoj národ.Klamanie verejnosti je súčasťou vládnutia-lebo len veľmi málo ľudí by si nechalo vládnuť,keby ich vláda nepresvedčila,že jej rozhodnutia sú v záujme občanov.
Presvedčiť ľudí nie je také ľahké,pretože väčšina z nich si uvedomuje hlúpe jednanie vlád.Takže vlády musia klamať,aby si udržali aspoň lojalitu občanov.Vlády dokazujú pravdivosť,že lož sa stane „pravdou“,keď ju opakujete dostatočne dlho.
Ľudia,ktorí sú u moci,nikdy nesmú verejnosti povedať,ako sa k moci dostali-ani čo sú ochotní urobiť,aby si moc udržali.

Pravda a politika sa neznášajú,pretože politika je umenie hovoriť len to,čo je treba povedať-a správnym spôsobom-aby sa dosiahlo žiadúcého cieľa.
Nie všetka politika je zlá,ale každá politika je praktické umenie.Politici si uvedomujú psychológiu väčšiny ľudí.Vedia,že väčšina ľudí jedná vo vlastnom záujme.Preto sa vás politici snažia presvedčiť,že ich záujem je váš záujem.
Vlády rozumejú sebazáujmu.Preto tak dobre vymýšľajú programy,ktoré poskytujú občanom rôzne veci.
Vlády mali pôvodne veľmi obmedzenú funkciu.Ich úlohou bolo“udržovať a chrániť spoločnosť“.Až keď začali poskytovať rôzne služby občanom,začali spoločnosť skôr vytvárať než chrániť.

Ak sa snažíte uspokojovať potreby ľudí,musíte si dávať pozor,aby ste ich nepripravili o ľudskú dôstojnosť.Nesmiete im vziať možnosť uplatňovať svoju osobnú moc,tvorivosť a vynaliezavosť,ktorá im umožňuje uvedomiť si,že sa o seba dokážu postarať.
Je to veľmi jemná rovnováha.Zdá sa,že sa pohybujete z jedného extrému do druhého.Buď chcete,aby sa štát staral o všetko,alebo chcete skoncovať so všetkými štátnymi programami a zákonmi.Problém je v tom,že je príliš mnoho ľudí,ktorí sa o seba nemôžu postarať v takej spoločnosti,ktorá ponúka tie najlepšie príležitosti len skupinke“vyvoleným“.
Vlády sú svedomím ľudí a práve skrze vlády sa ľudia snažia napraviť spoločenské zlo.
Ale,musíte si dávať pozor,aby ste sa neudusili v zákonoch,ktoré sa snažia zaručiť ľuďom dýchať.
Nemôžete uzákoniť morálku.
Nemôžete nariadiť rovnosť.
Musíte zmeniť vaše kolektívne vedomie.
Vaše chovanie musí vychádzať z vášho bytia,musí byť skutočným vyjadrením toho,čím ste.
Ale väčšinou sú vaše zákony vyjadrením toho,ako si vás predstavujú vaše mocenské elity,ale aký v skutočnosti nie ste.

Nemôžeš rásť a stať sa veľkým,keď ti štát neustále hovorí,čo máš robiť.
Mohol by som uviesť,že vysoko vyvinuté spoločnosti majú dobré zákony.A predovšetkým,veľmi málo zákonov.Pretože vysoko vyvinuté spoločnosti nepotrebujú veľa zákonov.
Nehovorím vám,aby ste žili vo svete bez zákonov.
Väčšina vašich zákonov vyjadruje sebazáujem tých najmocnejších medzi vami.
Vaše zákony tak nevyjadrujú to,čo si o sebe myslí a čím chce byť vaša spoločnosť-vaše zákony vyjadrujú záujmy mocenských elít.
Existuje nejaké riešenie?-Mať čo najmenej zákonov.
Táto“úžasná spoločnosť“musí byť dovlečená k tomu,aby začala myslieť na spoločné dobro.Kedykoľvek sa niekto zmieni o spoločnom alebo kolektívmom dobre,všetci začnú kričať „komunizmus“!
Ak je poskytovanie služieb pre dobro väčšiny nevedie k ohromným ziskom nejakého jednotlivca,tak je dobro väčšiny obvykle ignorované.
Aby si tomu rozumel,na ľuďoch,ktorí nemajú peniaze,sa nedá zarobiť…takíto ľudia sú naprosto neužitoční…
A toto je tá vaša úžasná spoločnosť.

Všetci sa musíte ešte veľa učiť.

Žijete v dekadentnej spoločnosti,ktorá všetkým plytvá.Prakticky všetok spotrebný tovar zámerne vyrábate tak,aby sa rýchlo opotreboval.
Autá stoja trikrát toľko a vydržia trikrát kratšiu dobu.Šaty sa vám rozpadajú po desiatom vypratí.Do potravín pridávate chemikálie,aby sa dali dlhšie skladovať,i keď to znamená,že si tým skrátite život.
Vrcholným športovcom platíte nehorázne peniaze,zatiaľ čo učitelia,kňazi a výskumní pracovníci,ktorí sa snažia nájsť lieky proti smrteľným chorobám,sa musia o peniaze doprosovať.
Chudobní na celom svete drú ako somári,aby neumreli hladom,zatiaľ čo pár bohatých a mocných si stráži a rozmnožuje hromadu peňazí.
Zdá sa ,že nikto nemá dostatočnú moc zmeniť túto situáciu,ale v skutočnosti problém nie je v moci.Zdá sa,že k tomu nikto nemá vôlu.
A tak to bude pokračovať tak dlho,dokiaľ ľudia nepochopia,že nešťastie druhých je nešťastím ich.
Celá vaša planéta prechádza krízou vedomia.
Musíte sa rozhodnúť,či máte záujem o druhých.

Ako môžeme odstrániť bolesť a utrpenie?
Tým,že si vytvoríte nový model sveta.Tým,že ho založíte na novom spôsobe myslenia.
Dnes sa dívate na svet ako na skupinu národných štátov,ktoré sú
na sebe nezávislé.Skupina ako celok reaguje na problémy jednotlivých štátov na základe svojich vlastných záujmov.Ak nemá žiadny člen skupiny čo stratiť,nikto sa o nič nestará a problémy v jednotlivých štátoch môžu ísť aj do čerta.
Hovoríte,že je to „vnútroštátny problém“.
Akonáhle sú však ohrozené vaše záujmy,vaše investície,váš pohodlný život,zošikujete celý národ a snažíte sa zošikovať celý svet a idete tam,kam sa i anjeli boja vstúpiť.
Prehlasujete,že to robíte z humanitných dôvodov,že chcete pomôcť utlačovaným národom tohto sveta,zatiaľ čo bránite svoje vlastné záujmy.Dôkazom je fakt,že vás nezaujímajú krajiny,z ktorých nič nemáte.
Niečo sa bude musieť zmeniť,ak chcete zmeniť svet.Musíte sa začať dívať na záujmy druhých ako na svoje vlastné.K tomu dôjde vtedy,až zmeníte celosvetovú situáciu a budete sa podľa toho chovať.
Hovoríš o celosvetovej vláde?
Áno.

Pán premiér Fico! – sklamala som sa !

08.03.2014

Prezentujete sa – Smer-ako strana so sociálnym cítením – ale skutkami nie ! Boli sme predvolaní na oboznámenie sa a podpísať : Poučenie v súvislosti s aplikáciou § 10 zákona č. 417 o pomoci v hmotnej núdzi. Zákon nám nariaďuje – bod č.3- dostaviť sa na výkon prác… Ja aj manžel máme odpracovaných nad 30 rokov(medzitým sme aj samostatne [...]

Jar. ..

05.03.2014

– začiatok-preberanie sa k životu,znovuzrodenie…-detstvo. Zvyknem si čítať rôzne články na internete…a zaujal ma jeden – o tom, – keď nám chýba pocit šťastia… Mne tento pocit chýba hlavne na jar,práve vtedy… Hovorí sa príslovie:“Marec poberaj sa starec.“ – je to v tom,že starí ľudia,alebo [...]

To sme sa vyznamenali. ..

03.08.2013

Matica slovenská dnes udelí vyznamenanie za pokojné rozdelenie Československa bývalému prezidentovi Česka – Václavovi Klausovi. Nepochopiteľné a nezrozumiteľné… Za našu svojprávnosť sa zaslúžili iní… Dalo by sa písať veľa o rozdelení…dá sa prezentovať veľa pohľadov na to… dá sa o tom veľa diskutovať. Nebudem – budúcnosť [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

ikaova

Blogovanie - život - je poznávanie seba samým, seba inými a iných sebou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 264700x
Priemerná čítanosť článkov: 3268x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy