Založ si blog

O ľudských vzťahoch.

O ľudských vzťahoch…na zamyslenie…na sobotu,nedeľu…:-)

Prevzaté:
Neale Donald Walsch-Rozhovory s Bohom II.

Vo vzťahoch s druhými budete šťastní,keď ich užívate za účelom,pre ktorý boli stvorené.nie pre svoje vlastné účely.Ľudské vzťahy sa neustále menia,neustále od vás vyžadujú,aby ste vytvárali a vyjadrovali vyššie aspekty svojho Ja.Nikde ich  nemôžete vyjadriť bezprostrednejšie a čistejšie,než vo vzťahoch k druhým.
Vo vesmíre môžete existovať len skrze vzťahy k druhým ľuďom,k udalostiam a miestam.Pamätajte si,že v neprítomnosti všetkého ostatného neexistujete.Ste tým,čím ste,jedine vo vzťahu k niečomu inému.Tak tomu je vo svete relativity na rozdiel od sveta absolútnych hodnôt-kde žijem ja.
Akonáhle si to uvedomíte,akonáhle to hlboko pochopíte,ihneď začnete žehnať každému zážitku,každému stretnutiu a najmä každému osobnému vzťahu.
Môžete byť človekom,ktorý je výsledkom toho,čo sa stalo,alebo toho,čo si sám zvolil.V takom prípade vytvárate svoje ja vedome.V takom prípade dosiahnete sebarealizáciu.
Chápem,že sa pýtaš na romantické vzťahy-špecificky o ľudských milostných vzťahoch-s ktorými máš také problémy.
Keď vaše milostné vzťahy zlyhajú,je to preto,že ste do nich vstúpili z nesprávneho dôvodu.Bolo by omnoho presnejšie povedať,že“milostné vzťahy zlyhávajú,keď sú nadväzované z dôvodu,ktorý nenapomáha ich prežitiu“
Väčšina ľudí nadväzuje milostné vzťahy s úmyslom skôr niečo z nich získať,než do nich niečo priniesť.Účelom milostného vzťahu je rozhodnúť sa,ktorú časť svojho Ja chcete vyjadriť.

Milostný vzťah môže mať len jediný zmysel-rovnako ako život:a ten spočíva v tom,že sa snažíte byť tým,čím ste.
Je veľmi romantické povedať,že ste neboli „ničím“,dokiaľ ste nepoznali milovaného človeka,ale tak to nie je.Je to ešte horšie,pretože to milovaného núti,aby vám bol všetkým,čím v skutočnosti nie je.
Pretože vás nechce“sklamať,snaží sa robiť a byť všetkým,čo od neho očakávate,dokiaľ je toho schopný.Keď prestane byť schopný hrať rolu,ktorá mu bola uložená,začne vás nenávidieť.Dochádza k zlostným hádkam.
Nakoniec,aby sa zachránil/a aby zachránil váš vzťah/,začne sa chovať v súlade s tým,čím skutočne je.Vy si však myslíte,že sa „naozaj zmenil“.Ale zmyslom milostného vzťahu nie je mať druhého človeka,ktorý naplní váš život,zmyslom je mať človeka,s ktorým môžeme zdieľať svoj plný život.
Toto je paradox všetkých ľudských vzťahov:aby ste boli tým,čím ste,nepotrebujete druhého…ale bez neho nie ste ničím.

V tom spočíva záhada i nádhera,nespokojnosť i radosť ľudského života.Je potrebné hlboké pochopenie a úplná ochota,žiť v tomto paradoxe tak,aby náš život mal zmysel.Veľmi málo ľudí to dokáže.
Keď ste mladí a plní sexuálnej energie,väčšina z vás začína milostné vzťahy s veľkým očakávaním,otvoreným srdcom a radostnou dušou.
Po štyridsiatke sa vzdáte svojich nádherných snov a nádeje a prestanete čokoľvek očakávať.
Tento problém je tak základný,tak jednoduchý,a predsa tak tragicky nepochopený-váš najkrajší sen,vaša najvyššia myšlienka,vaše najmilšie nádeje,to všetko je zmarené na vašej predstave o vašom milovanom,nie na jeho skutočnom Ja.
Skúška vášho vzťahu mala veľa spoločného s tým,do jakej miery váš partner zodpovedal vašim predstavám a ako dobre ste vy zodpovedali jeho predstavám.
Ale-jedinou naozajstnou skúškou je to, ako zodpovedáte svojim vlastným predstavám.

Pán premiér Fico! – sklamala som sa !

08.03.2014

Prezentujete sa – Smer-ako strana so sociálnym cítením – ale skutkami nie ! Boli sme predvolaní na oboznámenie sa a podpísať : Poučenie v súvislosti s aplikáciou § 10 zákona č. 417 o pomoci v hmotnej núdzi. Zákon nám nariaďuje – bod č.3- dostaviť sa na výkon prác… Ja aj manžel máme odpracovaných nad 30 rokov(medzitým sme aj samostatne [...]

Jar. ..

05.03.2014

– začiatok-preberanie sa k životu,znovuzrodenie…-detstvo. Zvyknem si čítať rôzne články na internete…a zaujal ma jeden – o tom, – keď nám chýba pocit šťastia… Mne tento pocit chýba hlavne na jar,práve vtedy… Hovorí sa príslovie:“Marec poberaj sa starec.“ – je to v tom,že starí ľudia,alebo [...]

To sme sa vyznamenali. ..

03.08.2013

Matica slovenská dnes udelí vyznamenanie za pokojné rozdelenie Československa bývalému prezidentovi Česka – Václavovi Klausovi. Nepochopiteľné a nezrozumiteľné… Za našu svojprávnosť sa zaslúžili iní… Dalo by sa písať veľa o rozdelení…dá sa prezentovať veľa pohľadov na to… dá sa o tom veľa diskutovať. Nebudem – budúcnosť [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

ikaova

Blogovanie - život - je poznávanie seba samým, seba inými a iných sebou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 264736x
Priemerná čítanosť článkov: 3268x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy